ACTUALITEITEN

Enquête 6: Updates: Toegang tot onderwijs, therapieën en diensten tijdens COVID-19

We hopen dat iedereen veilig is gebleven in de afgelopen maanden, waarin veel gezinnen voorzichtig een gevoel van normale omstandigheden hebben gevonden en omarmd. We willen alle gezinnen bedanken die hun COVID-ervaringen met ons hebben gedeeld in december 2021 (enquête 6). Nu het COVID-19-vaccin voor meer mensen beschikbaar is en veel kinderen terugkeren naar gewone schoolomgevingen, wilden we weten hoe de overgang terug naar meer “traditionele” omgevingen is geweest voor jou en je gezin. Zonder jullie zou deze informatie niet beschikbaar zijn voor de Simons Searchlight gemeenschap!

Onze bevindingen worden hieronder samengevat. Het document kan worden gedownload als
afbeelding
(PNG
) of als een printervriendelijk document (PDF).

Wat vonden we in december 2021 (enquête 6)?

We ontdekten dat de meeste personen ten laste in het schooljaar 2021-2022 persoonlijk naar school gingen. De tevredenheid van verzorgers over de schoolervaring van hun kind is verbeterd ten opzichte van het voorgaande jaar (november 2020) . In december 2021 ontdekten we ook dat 89 procent van de verzorgers zei dat hun kind een geïndividualiseerd onderwijsplan (IEP) had en dat 45 procent van de verzorgers zei dat ze vertragingen ondervonden bij het ontwikkelen of bijwerken van het IEP van hun kind als gevolg van COVID-19.

Met betrekking tot het COVID-19-vaccin had 88 procent van de verzorgers iemand in hun gezin die het COVID-19-vaccin gebruikte. huishoudens die het COVID-19 vaccin ontvingen en 45 procent van de verzorgers zei dat hun gezinsleden met genetische aandoeningen het COVID-19 vaccin ontvingen (let op: dit is inclusief kinderen in Simons Searchlight die nog niet in een leeftijdsgroep zitten die in aanmerking komt voor het vaccin). Er was ook een toename van het aantal positieve COVID-19-gevallen dat door gezinnen werd gemeld van november 2020 tot december 2021. Vanaf december 2021 testten 21 van de 182 deelnemers met een genetische aandoening positief op COVID-19. Slechts 2 van deze 21 mensen die COVID-19 hadden, werden opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van de ziekte.

Met name zorgverleners gaven aan dat ze zich veel meer zorgen maken over de gezondheid en het welzijn van hun hulpbehoevenden met de genetische aandoening dan over hun eigen gezondheid.

Gearchiveerde samenvattingen van COVID-19 onderzoeken:

 • De samenvatting van enquête 1 “Impact van COVID-19 op therapieën, diensten en medische ondersteuning” vindt u
  hier
  .
 • Samenvatting 2 “Impact van COVID-19 op medische ondersteuning en geestelijke gezondheid van verzorgers” is te vinden
  hier
  .
 • Overzicht 3 “Ontwikkeling en geestelijke gezondheid tijdens COVID-19” is te vinden
  hier
  .
 • Overzicht 4 “Toegang tot onderwijs, therapieën en diensten tijdens COVID-19” is te vinden
  hier
  .
 • Overzicht 5 “Updates, één jaar na het begin van de COVID-19 Pandemie” is hier te vinden.
Enquête 6: Updates: Toegang tot onderwijs, therapieën en diensten tijdens COVID-19

Volg onze vooruitgang

Schrijf je in voor de Simons Zoeklicht nieuwsbrief.