WEBINAIRE

Webinar: Pasgeborenen screenen op neurologische ontwikkelingsstoornissen met Dr. Wendy Chung

Webinar: Pasgeborenen screenen op neurologische ontwikkelingsstoornissen met Dr. Wendy Chung

Datum: Woensdag 12 oktober 2022 om 12:00 PM EST

Beschrijving: In dit webinar behandelt Dr. Wendy Chung een aantal onderwerpen met betrekking tot screening bij pasgeborenen (NBS) op neurologische ontwikkelingsstoornissen. Als je vragen hebt, stuur ze dan naar coördinator[at]simonssearchlight.org.

Achtergrond: Screening bij pasgeborenen (NBS) voorziet in vroegtijdige pren-symptomatische diagnose, medische beoordeling en interventie, wat de last van medische aandoeningen en handicaps kan voorkomen of verminderen. Het gebrek aan curatieve behandelingen heeft het echter bijna onmogelijk gemaakt om Neurodevelopmental Disorders (NDDs) in het huidige NBS-proces te overwegen. Er is dringend behoefte aan grootschalige pilotstudies om uit te zoeken of en hoe NDD’s effectief kunnen worden gescreend bij de geboorte, of ouders die informatie willen en welk effect een vroege diagnose kan hebben. We hopen dat je meer over dit onderwerp te weten komt.

Lees verder: Dr. Chung was onlangs co-auteur van een artikel in het American Journal of Medical Genetics getiteld “Newborn screening for neurodevelopmental diseases: Zijn we er al?”.
Lees dit artikel online
.

Bekijk de opname hieronder:

U kunt de dia’s van de presentatie hier bekijken.


Over Wendy Chung, M.D., Ph.D.:

Wendy Chung is directeur klinisch onderzoek bij SFARI(Simons Foundation Autism Research Initiative) en de hoofdonderzoeker van Simons Searchlight en
SPARK
. Ze kwam bij de stichting in 2012, nadat ze lid was geweest van de wetenschappelijke adviesraad van SFARI. Haar rol omvat het beheren van het onderzoeksprogramma bij mensen met autisme en andere neurologische ontwikkelingsstoornissen, het evalueren van mogelijkheden om nieuwe behandelingen te ontwikkelen, waaronder medicijnen zoals arbaclofen, en het ontwikkelen van nieuwe uitkomstmaten om de werkzaamheid van deze behandelingen te evalueren. Ze is betrokken bij het identificeren van nieuwe genen voor autisme en het karakteriseren van de klinische kenmerken die geassocieerd worden met deze nieuwe genen. Chung gaf een TED Talk, “Wat we weten over autisme“.

Chung behaalde haar bachelor biochemie en economie aan de Cornell University, haar M.D. aan het Cornell University Medical College en haar Ph.D. in menselijke genetica aan de Rockefeller University. Ze voltooide haar residentie in de kindergeneeskunde en fellowships in medische en moleculaire genetica aan de Columbia University. Chung is ook de Kennedy Professor in Kindergeneeskunde en Geneeskunde aan Columbia University, waar ze het klinisch genetica programma leidt en onderzoek doet naar menselijke genetica.

Volg onze vooruitgang

Schrijf je in voor de Simons Zoeklicht nieuwsbrief.