COVID

Enquête 5: updates, één jaar na het begin van de COVID-19-pandemie

Wendy Chung, M.D., Ph.D., hoofdonderzoeker van Simons Zoeklicht
Datum gepubliceerd: 26 augustus 2021

We hopen dat iedereen een veilige zomer heeft gehad en bedanken de gezinnen die hun ervaringen met ons hebben gedeeld. Nu het COVID-19 vaccin voor kinderen jonger dan 12 jaar binnenkort beschikbaar komt, hebben velen van jullie vragen over de veiligheid van COVID-19 vaccins in de neurologische en zeldzame ziektegemeenschap. Je kunt onze richtlijnen over het COVID-19 vaccin voor mensen met een zeldzame ziekte hier bekijken .

Onze bevindingen over hoe de Simons Searchlight zorgverleners denken over het COVID-19 vaccin worden hieronder samengevat.

Het document kan worden gedownload als een
afbeelding (PNG)
of als
printervriendelijk document (PDF)
.

Wat hebben we gevonden in enquête 5?

We vonden dat de meeste verzorgers aangaven interesse te hebben in het ontvangen van een COVID-19 vaccin op het moment van de enquête (juni 2021). Er was meer belangstelling in vergelijking met enquête 4 (november 2020), toen het COVID-19-vaccin nog niet algemeen beschikbaar was. Mensen die onzeker waren, wilden meer tijd voor veiligheid en werkzaamheid. Met name 87 procent van de huishoudens had iemand die gevaccineerd was voor COVID-19.

Slechts 6 procent van de mensen met een genetische aandoening was positief getest op COVID-19 (16 van de 255). Hoewel de meeste verzorgers iemand buiten hun huishouden kenden die positief testte op COVID-19. Ten tijde van het onderzoek56 mensen met de genetische aandoening hadden een COVID-19 vaccin gekregen.

In juni 2021 ervoeren meer zorgverleners een verbeterde emotionele of mentale gezondheid en voelden ze zich hoopvol voor de toekomst. Zorgverleners meldden ook dat ze zich minder zorgen maakten over de gevolgen van de COVID-19 pandemie. Zorgverleners bleven drukke plaatsen vermijden en zo nodig een masker dragen.

Gearchiveerde samenvattingen van COVID-19 onderzoeken:

 • De samenvatting van enquête 1 “Impact van COVID-19 op therapieën, diensten en medische ondersteuning” vindt u
  hier
  .
 • De samenvatting van enquête 2 “Impact van COVID-19 op medische ondersteuning en geestelijke gezondheid van verzorgers” is te vinden
  hier
  .
 • Overzicht 3 “Ontwikkeling en geestelijke gezondheid tijdens COVID-19” is te vinden
  hier
  .
 • Enquête 4 samenvatting “Toegang tot onderwijs, therapieën en diensten tijdens COVID-19” kan hier gevonden worden.

Volg onze vooruitgang

Schrijf je in voor de Simons Zoeklicht nieuwsbrief.