Image Credit: Simons Zoeklicht
WEBINAIRE

Webinar: Vraag het een Simons Searchlight genetisch consulent

Webinar: Vraag het een Simons Searchlight Genetic Counselor
Opgenomen op 25 mei 2022

Als onderdeel van de Public Health Genetics Week hielden de genetisch consulenten van Simons Searchlight een live vraag en antwoordgesprek om vragen van gezinnen te beantwoorden. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere: Wat zijn de rollen van genetisch consulenten? Hoe kunnen genetisch consulenten me helpen met een nieuwe diagnose? Wat zijn genetische testen? Welke middelen biedt Simons Searchlight aan gezinnen?

Hieronder vindt u de opname van het webinar:

Het Simons Zoeklicht Genetica Team heeft een bericht voor je – LEES HET HIER!


Over de panelleden:

Jamie Atondo, GC, MS Geisinger, Panellid

Jamie Atondo studeerde in december 2018 af aan het Lycoming College met een Bachelor of Science degree in Biologie met een minor in psychologie. Daarna ging ze naar de Universiteit van Pennsylvania voor haar Master of Science in Genetic Counseling, waar ze in mei 2021 afstudeerde. Haar afstudeerproject richtte zich op de percepties en meningen van ouders over de genetische tests voor gehoorverlies van hun kind. Jamie kwam in 2021 bij het team van Simons Searchlight als genetisch consulent die zich bezighoudt met de interpretatie van varianten en het helpen van gezinnen bij het navigeren door de complexiteit van hun genetische informatie en de resultaten van genetische tests. Als Jamie niet aan Simons Searchlight werkt, is ze klinisch genetisch consulent in de kinderneurologie. Buiten haar werk speelt Jamie graag met haar hond, leest ze en reist ze graag.

Rebecca Smith, LGC, MS
Geisinger, Panellid

Becky Smith behaalde in 2017 haar Bachelor of Science in Biology met een minor in Chemistry aan Lebanon Valley College. In 2019 behaalde ze haar Master in Genetic Counseling aan de University of Maryland School of Medicine. Tijdens haar studie aan de UMD richtte ze zich op de rol van genetisch consulenten in het herkennen en voorkomen van seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke beperking. Becky werkt sinds 2019 bij Simons Searchlight als genetisch consulent. Ze houdt zich bezig met de interpretatie van varianten en de interactie met families om te helpen betekenis te geven aan en vragen te beantwoorden over genetische resultaten. In haar vrije tijd houdt Becky van wandelen, lezen en cello leren spelen.

Curtis Wever, BS
Geisinger, vraag en antwoord gastheer

Curtis Weaver studeerde in mei 2019 af aan Bucknell University met een graad in Biologie. Hij behaalde ook een minor in Spaans. Nadat hij als laatstejaars met vuurvlieg genomen had gewerkt, raakte hij geïnteresseerd in de toepassingen van genetisch onderzoek. Hij werd via Geisinger aangenomen als onderzoeksassistent voor de Simons Searchlight- en SPARK-projecten en is van plan om uiteindelijk een universitaire graad te behalen. In zijn vrije tijd leest hij graag, speelt hij veldhockey en speelt hij videogames met vrienden.

Volg onze vooruitgang

Schrijf je in voor de Simons Zoeklicht nieuwsbrief.