WEBINAIRE

Maand van de bewustwording van zeldzame ziekten: Webinarserie

Simons Searchlight Webinars ter bewustwording van zeldzame ziekten tijdens de Maand van de Zeldzame Ziekte

Ter ere van de maand februari, waarin aandacht wordt gevraagd voor zeldzame ziekten, organiseert Simons Searchlight een boeiende webinarserie met waardevolle inzichten en deskundige perspectieven. Noteer je agenda en schrijf je in voor deze verhelderende sessies. *Alle webinars worden opgenomen en komen beschikbaar op ons YouTube-kanaal (we plaatsen ze ook op onze website).

Woensdag, februari 14 om 12 uur EST | Registreer hier

Vraag en antwoord met genetisch consulenten van Simons Searchlight: Navigeren door nieuwe diagnoses, genetische tests en hulpbronnen

Bereid je voor op een diepe duik in het begrijpen van de rol van genetisch consulenten, genetische tests en het scala aan hulpbronnen dat Simons Searchlight biedt voor gezinnen. Breng je vragen mee en onze experts hebben de antwoorden!

Sprekers en biografieën: Misia Kowanda, PhD, MSc, CGC, Claire Jones, MS, CGC en Jamie Lundy, MS, LCGC, Simons Searchlight Genetic Counselors


Woensdag, februari 21 om 16.00 uur EST | Registreer hier

“Wat is spraakapraxie en hoe moeten we het behandelen?”

Verdiep u in de complexiteit van spraakapraxie met een vooraanstaand panel. Krijg uitgebreid inzicht in wat apraxie van de spraak is en effectieve behandelingen voor deze spraakstoornis.

Presentatoren en biografieën: Angela Morgan, PhD, Murdoch Children’s Research Institute (MCRI), Ruth Stoeckel, PhD, CCC-SLP, Emeritus bij Mayo Clinic en Paul Wang, MD, Simons Foundation Autism Research Initiative (SFARI).


Woensdag, februari 28 om 12 uur EST | Registreer hier

“De impact van participatie en gegevens in genetisch onderzoek: Inzichten van Simons Searchlight en SFARI-onderzoekers”.

Doe mee aan een tot nadenken stemmende paneldiscussie met wetenschappers van Simons Searchlight en de Simons Foundation Autism Research Initiative (SFARI). Ontdek de diepgaande impact van deelnemersgegevens in het bevorderen van genetisch onderzoek en laat u inspireren door praktijkvoorbeelden van onderzoekers die uw gegevens en biospecimens omzetten in baanbrekende projecten, waarbij de directe resultaten van uw onschatbare bijdrage aan onderzoek worden getoond. Aan het einde van het webinar is er tijd voor vragen.

Panelleden en biografieën: Lauren Bauer, Simons Foundation Autism Research Initiative (SFARI), Katina Calakos, PhD, Boston Children’s Hospital, Tom Frazier, PhD, John Carroll University, Heike Rebholz, PhD, Institute de Psychiatrie et Neurosciences de Paris en Julia Sommer, PhD, Simons Foundation Autism Research Initiative (SFARI).


Woensdag 06 maart om 12 uur EST | Registreer hier

V&A met Dr. Cora Taylor: Gedragsinterventies voor de Simons Searchlight gemeenschap

Discussieer mee met Cora Taylor, PhD, terwijl ze kennis deelt over gedragsinterventies op maat voor de Simons Searchlight gemeenschap. Taylor beantwoordt je vragen over onderwijs en vroegtijdige interventie, de diagnose van autisme, slapen, voeding, toiletgang en gedragsinterventies voor mensen met autisme of andere neurologische ontwikkelingsstoornissen. Aanwezigen worden aangemoedigd om hun vragen mee te nemen naar de V&A.

Presentator en biografie: Cora Taylor, PhD, hoofdonderzoeker Simons Zoeklicht en kinderpsycholoog, Geisinger, met moderator Gabrielle Burkholz, MSPH

Volg onze vooruitgang

Schrijf je in voor de Simons Zoeklicht nieuwsbrief.