ONDERZOEKEN

Webcam en AI-onderzoek van Dr. Thomas Frazier leidt tot ontdekkingen

Ik wil mensen aanmoedigen om tijd vrij te maken om met onderzoekers te communiceren en ons te laten weten hoe we hen kunnen helpen om het onderzoek beter toepasbaar en toegankelijker te maken. Maar doe alsjeblieft mee, doe mee, doe mee!

Thomas Frazier, Ph.D.

 

Maak kennis met Dr. Thomas Frazier, professor psychologie aan de John Carroll University en een onderzoeker van Simons Searchlight die werkt aan een spannend onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van webcams en AI om te begrijpen hoe mensen met zeldzame genetische aandoeningen denken en met elkaar omgaan. Hartelijk dank aan de deelnemers van Simons Zoeklicht voor hun deelname aan zijn onderzoek via ons Research Match programma – jullie bijdrage zorgt voor inzichtelijke ontdekkingen. Het onderzoek van Dr. Frazier werd gedeeltelijk ondersteund door de Simons Foundation Autism Research Initiative.

Kom meer te weten over Dr. Frazier en zijn onderzoek!

Biografie van Thomas Frazier

Thomas Frazier is een erkend klinisch psycholoog die in 2004 promoveerde aan de Case Western Reserve University. Hij kwam in 2006 bij de Cleveland Clinic en was van 2013 tot 2017 directeur van het Cleveland Clinic Center for Autism. In 2017 werd hij aangenomen als Chief Science Officer bij Autism Speaks. Hij is ook hoogleraar psychologie aan de John Carroll University.

De afgelopen tien jaar heeft Frazier een actieve klinische praktijk en onderzoeksprogramma’s onderhouden gericht op de evaluatie en behandeling van autisme. Zijn werk is gericht op de ontwikkeling van nieuwe maatregelen om de beoordeling van autisme en aanverwante genetische syndromen te verbeteren en om individuen met PTEN-mutaties en neurologische ontwikkelingsstoornissen beter te begrijpen.

Relevante bronnen

  • Onderzoeksartikel en onderzoeksresultaten: “Development of Webcam-Collected and Artificial Intelligence-Derived Measures for Social and Cognitive Performance in Neurodevelopmental Genetic Syndromes,” gepubliceerd in het American Journal of Medical Genetics Part C: Seminars in Medical Genetics (AJMG) op 3 augustus 2023.
  • Frazier’s website

Volg onze vooruitgang

Schrijf je in voor de Simons Zoeklicht nieuwsbrief.